ČELADA SHOEI NXR 2 GREY

NXR2 – Rafinirana čistost

Športna ulična čelada

Celota je vedno več kot vsota njenih delov.
Naše desetletne izkušnje pri izdelavi premium čelade, naša brezkompromisno visoka kakovost izdelave in naš raziskovalni pogled na zahteve današnjih in jutrišnjih motoristov so tisti, ki iz sestavnih delov udobnega prileganja, visoko učinkovitega prezračevanja naredijo vrhunsko športno čelado. Preverjena aerodinamika, zanesljiva varnost in maksimalno udobje pri nošenju.
Kompaktna in lahka vrhunska športna čelada SHOEI NXR2.

Velikosti od XXS do XXL.

Koda izdelka: NXR 2 GREY SIJAJ

Original price was: 499,00 €.Current price is: 449,00 €.

Naročilo izdelka je možno preko telefona ali e-pošte. nakup pa lahko izvedete s plačilom po predračunu ali po povzetju.

Varnost
Njegova zunanja lupina AIM (Advanced Integrated Matrix) v kombinaciji s sistemom jedra iz polistirena, sestavljenim iz več elementov z različno absorpcijsko zmogljivostjo, zagotavlja optimalno zaščito pred udarci.
Vizir CWR-F2, na novo razvit za SHOEI NXR2, z dvodimenzionalnim oblikovanjem omogoča zelo naraven vid brez popačenj. Ojačitve na zgornjem in spodnjem robu vizirja povečajo torzijsko togost, mehanizem za zaklepanje, ki je zdaj nameščen na sredini, pa preprečuje nenamerno odpiranje vizirja. Vizir je mogoče zamenjati in prilagoditi hitro in brez orodja zahvaljujoč nadaljnjemu razvitemu mehanizmu predhodnega modela.
Povečana leča PINLOCK®EVO, ki zavira meglico, ki je priložena čeladi, omogoča jasen pogled na velik del uporabnega vidnega polja, tudi v težkih vremenskih razmerah, zahvaljujoč pritrdilnim zatičem, ki so nameščeni daleč zadaj.
Pas za brado z dvojnim D zapiranjem je enostavno nastavljiv in varno drži čelado na mestu.
V nujnih primerih je mogoče s pomočjo sistema EQRS (Emergency Quick Release System) z lahkoto odstraniti lične blazinice za nežno odstranitev čelade.

Nošenje Comfort
5 različnih velikosti zunanje lupine (XXS-S | M | L | XL-XXL | XXXL) naredi NXR2 kompaktno, lahko športno čelado s širokim naborom velikosti. Njegova majhna teža razbremeni vratne mišice in tako zmanjša učinek utrujenosti, bodisi pri športni uporabi na dirkališču ali na daljših turnejah.
Tridimenzionalno oblikovana sredinska blazinica, predhodno oblikovane blazinice za lica in prevleka za brado so popolnoma odstranljive in pralne. Rahlo hrapavi, a mehki, hitro sušeči pokrivni materiali zmanjšajo trenje blazinic na kožo in zagotavljajo udoben občutek. Na novo oblikovane blazinice za lica olajšajo nadevanje in snemanje čelade. Zahvaljujoč bolj obsežni spodnji strani zmanjšajo izpostavljenost hrupu za kolesarja. Blazinice za glavo in lica so na voljo v različnih debelinah za individualno prilagajanje čelade.
Odstranljive blazinice v predelu ušes učinkovito prispevajo k zmanjšanju hrupa.
Vdolbine v predelu ušes omogočajo pritrditev domofonskega sistema.

Prezračevanje
6 dovodov zraka in 4 izhodi zraka na SHOEI NXR2 so povezani preko razvejanega prezračevalnega sistema znotraj ohišja čelade in opazno zmanjšajo temperaturo in vlažnost v notranjosti čelade. Za voznika vedno zagotavljajo zadosten dotok svežega zraka, ne da bi povečali raven hrupa. Rezultat je prijetna notranja klima čelade za koncentrirano vožnjo brez utrujenosti, tako med športno vožnjo po dirkališču kot na izletih z motorjem v tople dežele.
Drsnike prezračevalnih odprtin je enostavno prilagoditi, tudi če nosite rokavice.

Aerodinamika
Vgrajen spojler na zadnji strani glave stabilizira čelado pri višjih hitrostih. Kompaktna in aerodinamično optimizirana zasnova SHOEI NXR2 še dodatno zmanjša njegov upor proti vetru in nagnjenost k dvigu v primerjavi z že tako nizkimi vrednostmi predhodnega modela. To učinkovito razbremeni voznikove vratne mišice in zmanjša učinek utrujenosti tudi pri daljših vožnjah.
Vortex generatorji na robovih vizirja in na novo razvita obroba vizirja zmanjšata nastanek hrupa v območju vizirja.

Dodatki
Za SHOEI NXR2 so na voljo vizirji v različnih barvah in zrcalnih premazih, ki se lahko uporabljajo ob upoštevanju predpisov o homologaciji ECE. Čelada je serijsko opremljena s prozornim vizirjem CWR-F2, ki je na voljo tudi v fotokromatski (samobarvni) izvedbi. Vsi vizirji te vrste so lahko opremljeni z lečami PINLOCK®EVO, ki zavirajo meglo, od katerih je ena priložena čeladi.
V ponudbi dodatkov SHOEI so blazinice za lica in sredinske blazinice na voljo v različnih velikostih in debelinah za zamenjavo originalnih blazinic ali za individualno prilagoditev čelade. Na voljo so tudi blazinica s trakom za brado, ščitnik za dihanje in zavesa za brado.

Vključeno v dostavo
SHOEI NXR2 je opremljen z objektivom PINLOCK®EVO za uporabo s standardnim vizirjem CWR-F2 in nadomestnimi zatiči.
Priloženi so tudi zaščita pred dihanjem, zavesa za brado, nalepke z logotipom SHOEI, originalna vreča za čelado SHOEI za skrbno shranjevanje čelade in silikonsko olje za vzdrževanje tesnila in mehanizma vizirja.
Priročnik za čelado in brošura »Kako pravilno uporabljati čelado« vsebujeta uporabna navodila za uporabo, vzdrževanje in nego vašega SHOEI NXR2.

Sorodni izdelki

OBIŠČITE NAS
DELOVNI ČAS

SALON MOTO LIMIT

Kavčičeva ulica 9

2000 Maribor

Pon – petek:

9h – 16h

Sobota: 9h – 12h