ČELADA X-LITE X552 ULTRA CARBON WAYPOINT 21

Ročno izdelana “ADV” čelada z visoko vsebnostjo ogljika, je ustvarjena za raziskovanje. Njen terenski videz skriva cestno dušo. Z vrhunskim udobjem, varnostjo in vsestranskostjo bo idealna sopotnica na vseh vaših cestnih avanturah – na asfaltu ali pa klatenju po makadamskih cestah.
Varnostno preizkušena po najnovejšem varnostnem standardu ECE 22/06.

Velikost L!
Koda izdelka: X-552 ULTRA CARBON WAYPOINT 21

Original price was: 699,99 €.Current price is: 490,00 €.

Naročilo izdelka je možno preko telefona ali e-pošte. nakup pa lahko izvedete s plačilom po predračunu ali po povzetju.

Zunanja školjka je ročno izdelana iz izbranega kompozita in z izjemno visokim deležem karbona. Razvoj in proizvodnja sta in ostajata italijanska.
Za kar najbolj natančno prileganje glavi, ne glede na velikost voznika. Tako smo dosegli najnižjo težo ob sočasnem doseganju najvišjih standardov zaščite, najmanjši aerodinamični upor in zaradi idealno postavljenega težišča optimalno udobje.
Evropska unija je sprejela nove varnostne standarde za motoristične čelade UN/ECE 22-06, ki zagotavljajo več varnosti in kakovostnejše čelade. Predvidena je postopna uveljavitev predpisa do leta 2024, čelada X-LITE X-552 pa se že danes ponaša z najnovejšo homologacijo.
Neobičajno velik vizir zagotavlja boljšo preglednost, kaj se dogaja ob strani in zadaj. Optično je popolno oblikovan, odporen proti praskam in pripravljen za uporabo Pinlock vložka proti megljenju. Gibka tesnila zagotavljajo dobro tesnjenje.
V serijsko opremo sodi tudi Pinlock® vložek, ki je najbolj učinkovita rešitev zoper megljenje vizirja! Odlično deluje tudi v zelo neugodnih razmerah, ko se nižjim temperaturam pridruži veliko vlage v zraku. Tudi pri športni vožnji, kjer voznik izdiha več vročega zraka, učinkovito preprečuje megljenje vizirja.
Sončna zaslonka VPS je izdelana iz zeleno obarvanega Lexana, optične kakovosti. Odporna je na megljenje in praske ter nudi UV zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki (do 400 Nm – enako, kot najbolj kakovostna sončna očala).
Šilt je po višini je nastavljiv, vizir pa se v celoti skrije pod šilt, da ne ovira pogleda iz čelade. Uporaba je mogoča sočasno z nameščenim vizirjem. Šilt lahko s čelade enostavno odstranimo in jo tako v trenutku spremenimo v integralno zaprto čelado. Velika odprtina med šiltom in školjko čelade omogoča prehod zraka, da med vožnjo ne obremenjuje vratu.
Patentiran prezračevalni sistem “Air Booster Technology” zagotavlja pretok velike količine zraka skozi čelado, brez neprijetnega lokalnega hlajenja, tudi v ekstremnih vremenskih razmerah.
Snemljivo in pralno oblazinjenje je po vzoru športnega perila oplemeniteno z aktivnimi karbonskimi vlakni, za največ udobja. Deluje antistatično, spodbuja razpršitev in izhlapevanje znoja, se izjemno hitro suši ter pomaga vzdrževati stalno temperaturo.
X-LITE X-552 je pred-pripravljena za namestitev Nolanovega komunikacijskega sistema N-COM, popolnoma integriranega v čelado, za varno in udobno vožnjo.
LPC – “Liner Positioning Control” za preprosto prilagajanje, kako globoko na čelo naj sede čelada.

Sorodni izdelki

OBIŠČITE NAS
DELOVNI ČAS

SALON MOTO LIMIT

Kavčičeva ulica 9

2000 Maribor

Pon – petek:

9h – 16h

Sobota: 9h – 12h