VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Pri Moto limit d.o.o. se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato z vašimi podatki ravnamo skladno s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Moto limit d.o.o. kot upravljavec osebnih podatkov posameznikom omogoča, da so seznanjeni s vsemi relevantnimi informacijami, ki se nanašajo na njihove osebne podatke in lahko vpogled v vanje zahtevajo kadarkoli v našem salonu ali preko e-maila info@moto-limit.si.

Za varstvo osebnih podatkov je odgovorno podjetje Moto limit d.o.o., Kaličeva ul. 4, 2341 Limbuš, davčna številka: SI71862609, matična številka: 6557552.

Za varstvo osebnih podatkov so odgovorni tudi pooblaščeni partnerji, ki skupaj z nami zagotavljajo celostno procesiranje naročenih storitev.

Moto limit d.o.o. zbira osebne podatke, ki nam jih neposredno posredujejo stranke, ki se odločijo za naše storitve (nakup, preventivni servisni pregledi, testne vožnje) ali storitve naših pooblaščenih
partnerjev.

Moto limit d.o.o. osebne podatke hrani in varuje, tako da ne prihaja do morebitnih neupravičenih razkritij podatkov nepooblaščenim osebam. Pri Moto limit d.o.o. se zavezujemo, da osebnih podatkov ne bomo posredovali, posodili ali prodali tretji osebi brez predhodnega obvestila in pridobitve vaše privolitve, brez ustreznih primernih zaščitnih ukrepov, ter da bomo osebne podatke obdelovali zgolj v okviru zakonitih pravnih podlag in izbranih namenov.

PIŠKOTKI

Če ste obiskovalec spletne strani moto-limit.si, o vas zbiramo podatke z uporabo piškotkov. Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov vseh uporabnikov v skladu s predpisi s področja varstva osebnih podatkov, ki veljajo v Republiki Sloveniji.

Za analizo uporabe našega spletnega mesta uporabljamo storitev Google Analytics. Google Analytics zbira podatke o
uporabi spletnih mest s pomočjo piškotkov. Zbrane informacije o naši spletni strani se uporabljajo za izdelavo poročil o uporabi naše spletne strani.

Uporabljamo torej nujne piškotke, ki omogočajo osnovno funkcionalnost ter analitične piškotke, ki nam pomagajo izboljšati naše spletno mesto z zbiranjem in poročanjem o informacijah o njegovi uporabi. Ker ti piškotki niso nujno potrebni za zagotavljanje
našega spletnega mesta, vas ob prvem vstopu na našo spletno stran zaprosimo za soglasje za uporabo piškotkov.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani na napravo uporabnika, z namenom prepoznavanja
posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša.
Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje. Piškotki shranjujejo podatke o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju statistik o navadah spletnega uporabnika in spremljajo pogostost obiskovanja določene spletne strani.

AVTORSKE PRAVICE

Teksti na spletni strani so avtorsko delo podjetja Moto limit d.o.o., spisani v sodelovanju z izvajalcem spletne strani Kim Pintarič s.p.

Fotografije na spletni strani so fotografije produktov, ki jih najdete v našem salonu, kjer so bile tudi posnete, ali z dovoljenjem snete iz spletnih strani in direktorijev fotografij naših zastopanih znamk. 

Fotografije v headerjih in bannerjih spletne strani so pridboljene na spletnih straneh z brezplačnimi (Royalty free) fotografijami, kot sta pexels.com in pixabay.com

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošne in ostale pogoje poslovanja določa Moto limit d.o.o., ki blago in storitve v svojem prodajnem salonu prodaja v svojem imenu in za svoj račun. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

Moto limit d.o.o. in fizične osebe medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov. Moto limit d.o.o. in pravne ter fizične osebe, ki opravljajo pridobitno dejavnost pa medsebojne obveznosti urejajo s posebno pogodbo v pisni obliki.

Moto limit d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb splošnih pogojev poslovanja brez vnaprejšnjega obveščanja.

NAKUP – SKLEPANJE POGODBE NA DALJAVO

Spletna stran moto-limit.si je namenjena ogledu relevantne ponudbe, ki je na voljo za nakup fizično v prodajnem salonu ali po naročilu preko telefona ali e-pošte, pri čemer je potrebno izvesti plačilo po predračunu, preko bančnega nakazila, ali po povzetju, fizično v našem prodajnem salonu, ali poštnemu uslužbencu.

V primeru pošiljanja naročila je zelo pomembno, da nam posredujte točne podatke za dostavo, saj le tako lahko
zagotovimo, da bo naročeno blago prispelo pravočasno in na pravi naslov. 

Na spletni strani moto-limit.si so kupcu na voljo izdelki iz kataloga izdelkov Moto limit, ki so razvrščeni v blagovne skupine. Za enostavnejše iskanje izdelkov je kupcu na voljo po kategorijah razdelan navigacijski menu ali iskalnik, ki izdelke išče po ključnih besedah. Z ustno ali pisno potrditvijo nakupa, preko telefona ali e-pošte, se naročilo zaključi in se šteje kot končni nakup. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na našem strežniku.

Kupec ima možnost oddano naročilo popraviti ali razveljaviti, vendar le dokler blago ni odpremljeno. Odstop kupca od naročila brez posebnega razloga se obravnava v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (za fizične osebe) oz. v skladu z Obligacijskim zakonikom (za pravne osebe).

PLAČILO

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila naročenega blaga:

– Po povzetju: kupnina se poravna dostavni službi ob prevzemu pošiljke.

– Po predračunu: kupnina se plača po predračunu z bančnim nakazilom. Predračun/ponudba, ki jo kupec prejme na e-naslov, je osnova za nakazilo. Znesek, ki je naveden na predračunu/ponudbi, je potrebno nakazati na transakcijski račun podjetja Moto limit d.o.o.: SKB – 0312 1100 0727 410.

– Pri nakupu na obroke oz. kredit mora kupec fizično sodelovati v prodajnem salonu z vso potrebno dokumentacijo, ki jo takrat zahteva prodajalec. Kredit ali leasing vam pomagamo urediti preko Summit Leasing Slovenija d.o.o.

– Pri fizičinem nakupu v prodajnem salonu je mogoče plačati z gotovino ali plačilno kartico. Sprejemamo vse kartice, razen American express. Obročno odplačevanje je možno, če to kupcu omogoča banka.

DOSTAVA

Kupljene izdelke lahko kupec prevzame v prodajnem salonu Moto limit., Kavčičeva 9, 2000 MARIBOR, ali pa jih pošljemo na želeni naslov po pošti. Pogodbeni partner za dostavo je Pošta Slovenije.


Izdelki na zalogi se praviloma odpremijo v roku enega delovnega dne po prejemu potrditve nakupa. V primeru, da naročenega blaga prodajalec nima na zalogi, bo kupca o predvidenem dobavnem roku obvestil posebej. V primeru, da artikla ni mogoče zagotoviti, si prodajalec pridržuje pravico, da naročilo tudi zavrne. Dodatne informacije v zvezi s potekom odpreme lahko kupec kadarkoli dobi pri
prodajalcu.

STROŠKI DOSTAVE BLAGA

Pogodbeni partner za dostavo je Pošta Slovenije. Stroški dostave se zaračunajo po ceniku Pošte Slovenije. Strošek je vnaprej znan pri potrditvi nakupa.

preklic naročila in vračilo blaga

Pravice do odstopa od pogodbe (preklic naročila, reklamacije, vrnjeno blago) lahko kupec uveljavlja skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov.

V primeru, da želi kupec preklicati naročilo, mora to prodajalcu sporočiti v roku enega delovnega dne, kolikor je navadno potrebno za odpremo blaga po naročilu. 

Če je kupec blago že prejel, ga lahko vrne v 15 dneh. Petnajstdnevni rok za vračilo blaga začne teči naslednji dan po prejemu blaga.

Za vračanje izdelkov veljajo naslednja pravila:

1. Izdelek, ki ga kupec vrača, mora biti neuporabljen, nepoškodovan, zapakiran v originalno embalažo in v nespremenjeni količini, razen če kupec ni bil kriv za poškodbe ali zmanjšanje količine blaga.

2. Izdelkov, ki so že bili nošeni oziroma čelade in podobni izdelki, ki so že bili uporabljeni na motorju, kupec ne more vrniti.

3. Kupec mora izdelku priložiti fotokopijo računa, iz katerega je mogoče razbrati izdelek, ki ga vrača.

4. Kupec lahko izdelek vrne na sedež podjetja Moto limit d.o.o. osebno ali po pošti (poštnino vračila plača kupec) na naslov: Moto limit d.o.o.., Kavčičeva 9, 2000 Maribor.

5. Stroške pošiljanja krije kupec. Pošiljk z odkupnino prodajalec ne sprejema.

6. Kupnina se kupcu vrne po opravljenem postopku preko poštne nakaznice ali z nakazilom na osebni račun.

garancija

Proizvajalec v skladu z zakonom kupcu zagotavlja jamstvo za morebitne napake na materialih ali v izdelavi. Pri uveljavljanju garancijskega zahtevka veljajo pogoji proizvajalca, ki so navedeni na priloženem garancijskem listu. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri svojem prodajalcu z računom prodajalca. Vsak reklamacijski zahtevek bo prodajalec obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitve lahko kupec sporoči: na e-naslov info@moto-limit.si ali tel. št. 059/100 555.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.

pritožbe in spori

Moto limit d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@moto-limit.si ali pisno na naslov ponudnika Moto limit d.o.o., Kavčičeva 9, 2000 Maribor. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Če ponudnik ne ugodi kupčevi pritožbi, ga obvesti o razlogih za zavrnitev pritožbe in poduči o možnostih nadaljnjega reševanja spora.

V primeru, da kupec/potrošnik ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe lahko:

1. v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošnikih sporov (v nadaljevanju: ZlsRPS) vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja konkretnega potrošniškega spora pri Evropskem centru za reševanje sporov (v nadaljevanju: ECDR), mat.št. 6108890000, s sedežem v Ljubljani, Tomšičeva ulica 6, ki ga ponudnik priznava kot pristojnega izvajalca za reševanje potrošniških sporov. ECDR je pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS (v nadaljevanju: MGRT) registriran kot izvajalec izvensodnega reševanja potrošniških sporov in bo t.i. posredovalno-razsojevalni postopek (kombinacija mediacije in arbitraže), za katerega se je odločil ponudnik, izvajal v skladu s >Pravili ECDR o postopkih izvensodnega reševanja potrošniških sporov<, ki so objavljeni na spletni strani www.ecdr.si. Na ta način je kupcu/potrošniku zagotovljen hiter, enostaven in učinkovit način izvensodnega reševanja potrošniških sporov, saj je postopek zaključen praviloma v 30 dneh in je za kupca/potrošnika brezplačen (kupec/potrošnik krije zgolj stroške svojega morebitnega pooblaščenca). Pobuda za začetek postopka se vloži na obrazcu, ki je v elektronski obliki dostopen na spletni strani www.ecdr.si ali v papirni obliki na sedežu ECDR. Postopke izvensodnega reševanja potrošniških sporov vodijo nevtralni strokovnjaki, akreditirani pri ECDR, ki izpolnjujejo pogoje, predpisane z ZlsRPS in so vpisani v register izvajalcev pri MGRT.Ponudnik v skladu z ZlsRPS objavlja tudi elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

2. vloži tožbo pri pristojnem sodišču po sedežu prodajalca.

OBIŠČITE NAS
DELOVNI ČAS

SALON MOTO LIMIT

Kavčičeva ulica 9

2000 Maribor

Pon – petek:

9h – 16h

Sobota: 9h – 12h